ink Tom's Vliegbrevet Blog: Les 10: Tuurtje misselijk? Drank?

Simpel blogje over over het behalen van het PPL (Private Pilot License) vliegbrevet. Tom Welling - tomw@xs4all.nl

23 mei 2005

Les 10: Tuurtje misselijk? Drank?

Vandaag (22/5/05) ging eindelijk Severine een keertje meekijken op de vliegclub. Ook Judith en Tuur kwamen mee en Tuur durfde het zelfs aan om een ritje mee te maken! Eindelijk nu eens de eerste echte 'luchtaktie' foto's!


Pappa Hotel Sierra Victor Yankee

Deze keer les gekregen van een wederom een andere instructeur, Frans. Zo leer je van ieder wel wat nieuwe truukjes en checks.


Van de gate naar het toestel


Wasda voor een groot draaiding?

Frans leerde me wat nieuwe checklist items en tips voor de walkaround. O.a. flaps standje 3 check en o.a. welke boutjes, moertjes en borgdingetjes (nee geen Startrek) belangrijk zijn. Altijd handig!


Derin dan maar en op naar baan 24

Omdat de vliegclub aan het eind van de 2KM lange startbaan stond was het voor Severine en Judith moeilijk om de vliegtuigen te onderscheiden. In welke zitten ze nou??? Dus het hele fototoestel (512MB kaart) stond vol met allerlei vliegtuigen: Boeing 737, Fokker 100, ooievaars, meeuwen en uiteindelijk onze Piper! ;-) Geintje...


Zie je me zwaaien?


Afterburner aan en wooesh.. weg!

Op vliegveld Seppe 4 touch & go's gedaan. Wat is dat een smal baantje zeg! Moeilijk! Ook was het hartstikke druk, volgens mij stonden er wel 100 auto's van alle spotters.. Wat zullen zij zich zorgen hebben gemaakt om mijn landingsgestuntel!

Op weg terug naar Rotterdam een klein beetje regen gehad, dat was nieuw voor mij maar het stelde niks voor. Die grote ventilator blaast alles netjes schoon!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jammer dat er niet op staat hoe tuur het vliegtuig weer uit moet komen!!!!

30/5/05 15:33

 

Een reactie posten

<< Home