ink Tom's Vliegbrevet Blog: Les 8 en 9 - Sick Air

Simpel blogje over over het behalen van het PPL (Private Pilot License) vliegbrevet. Tom Welling - tomw@xs4all.nl

16 mei 2005

Les 8 en 9 - Sick Air

Vrijdag de 13? Na een paar daagjes ziek zijn voelde ik me al stukken beter en de zon en blauwe lucht deed het laatste werk... op weg voor een lesje of 2!

Met instructor Carl de lucht in gegaan vanaf Rotterdam en vertrokken via Hotel Departure. Even een verkorte uitleg over zo'n zogenaamde Departure. Om te voorkomen dat iedereen blindelings alle kanten op gaat vliegen na de start, wil men graag dat je een vaste procedure en route volgt.. Hieronder die zogenaamde 'Hotel Departure', maar zo heb je ook nog Mike- en Romeo Departure. Helaas is Julia alweer gescheiden van Romeo...

Bron: AIS Netherlands
3. HOTEL Departure. Volg na vertrek, klimmend naar 1000 ft AMSL, de VFR-route via TANGO, SIERA naar WHISKEY in de richting HOTEL (Alleen met toestemming ATC. Deze VFR-route valt samen met RTM VOR-radiaal 272).


Klik kaart voor de volledige PDF


Buiten de circel (CTR) na checkpoint Whiskey (!? geen bier?) heb je weer 'vrij spel'... Lijkt simpel he? Nou dat is het niet, dit is een van de 12.934.901 regels waar je mee moet werken in de luchtvaart..

Vervolgens op weg naar Zeeland. Onderweg nog even een koerswijziging gemaakt op aanraden van de verkeerstoren.. Reden? Een ander vliegtuigje op ramkoers! Oei.. ;-) Helaas hebben wij niks gezien, die kerel zag spoken?

Een 10 tal Touch & Go's gedaan op Midden Zeeland, de meeste gingen dramatisch volgens mij, dit kwam door de crosswind (zijwind bij het landen).. ook was ik nog niet helemaal 100%, Carl kon dat wel merken zei ie.... Als het nou een keer weer normale wind zou zijn zou het prima moet lukken volgens hem.. Jaja, we zullen het binnenkort wel zien hoop ik!

Wat gedronken op het vliegveld van Zeeland uit de koelkast van de toren, restaurant nog steeds dicht, en weer terug naar Rotterdam. Aanvliegen op final ging erg lekker maar het laatste stukje (2 kistjes bier boven de grond zeg maar) was weer stuiterend!