ink Tom's Vliegbrevet Blog: TomTomGoes into the air!

Simpel blogje over over het behalen van het PPL (Private Pilot License) vliegbrevet. Tom Welling - tomw@xs4all.nl

26 augustus 2005

TomTomGoes into the air!

Afgelopen Zaterdag 20 augustus was de laatste rally en aansluitend een barbeknoei georganiseerd. Doordat de bewolking te laag hing ging de rally niet door. Omdat we (Sventek en ik) toch op de club waren gingen we dan maar gewoon een stukje vliegen.

In het kader van project Useless Crap sloopte ik de TomTomGo (300) uit de auto om deze eens uit te testen in het vliegtuig. Deze keer gingen we met een Robin DR400, een tweezitertje met leuk uitzicht door een glazen kap rondom.


Geinig kissie het? Lekker simpel cockpitje.

Kistje de hangar uit gereden en via de taxibaan naar runway 06. TomTomGo aan het cockpitraam vastgezogen en klaar voor de start! Zoals je in de onderstaande film kan zien ging de start ondanks de wegwijzing van de TomTom niet helemaal lekker. Door de crosswind (wind vanaf de zijkant van de baan) bleven we niet netjes in het midden vliegen. Maarja, na 98 bier achter je kiezen is alles moeilijk natuurlijk, toch Sventek?



TomTomGo@EHRD

Een stukkie gevlogen richting Hilversum, het was even zoeken om op die grote grasmat daar een baan te ontdekken, ze hebben er een paar op het veld uitgezet met gevulde jerrycans!

Op het terras een tostietje meegepakt om vervolgens via het luchtruim boven Schiphol terug naar Rotterdam. Helaas ben ik wat fotos en filmpjes kwijt anders had ik nog wel wat leuk spul gehad.

Terug op Rotterdam begonnen we nadat het varken aan het spit gaar was aan de BBQ. Niet ziek geworden dus het was goed!