ink Tom's Vliegbrevet Blog: Les 14: Radio Gaga Radio Gogo

Simpel blogje over over het behalen van het PPL (Private Pilot License) vliegbrevet. Tom Welling - tomw@xs4all.nl

28 juni 2005

Les 14: Radio Gaga Radio Gogo

Zondagochtend 26 juni wederom een lesje gehad. Deze keer ook weer een andere instructeur. Ietsjes later begonnen doordat Iek (!) mij even vergeten was maar even later waren we al op weg naar het tankeiland voor wat blauwe peut, we stonden zo goed als droog.

Deze les gingen we o.a. wat radiocommunicatie oefenen, je hebt dan vooral tijdens vertrek en aankomst op het vliegveld contact met de mensen in de verkeerstoren.


Verkeerstoren Rotterdam Airport

Voor een groot gedeelte heb ik dan ook de communicatie met Rotterdam Ground en Rotterdam Tower gedaan. Helaas nog geen praktijkles gedaan maar ondanks dat ging het best lekker.


Goed zicht vanuit het Aquarium

Bij de start vanaf runway 06 nog even een zogenaamde Simulated Engine Failure gedaan. Je stijgt op en op 100 voet (30 mtr) boven de baan het gas eraf! Dan een glijlanding terug op de baan en vervolgens na de landing meteen weer vol gas voor de doorstart! Ging best aardig, ben wel blij dat de baan in Rotterdam meer dan 2KM lang is! Een gratis Touch & Go noemen ze dat op het Rotterdamse veld.. normaal betaal je voor een T&G!

Na goedkeuring van de toren op weg naar Zoetermeer om daar twee keer een rondje te draaien boven ons huis, waar ik wat familie op bezoek had. Snel even mobiel bellen maar helaas geen bereik??? Dammit!! op 1000 voet geen bereik? Volgende keer beter dan maar.

Daarna naar de laagvlieg weilanden bij Gouda om een paar noodlandingen en voorzorgslandingen te oefen. Ging allemaal best lekker eigenlijk! Dit is dus niet de bedoeling bij een noodlanding:


Bestel een McCrash bij de Fly-in...

Terug naar Rotterdam voor een Glide-in landing en die ging ook bijna helemaal goed, kwam wel net iets te hoog uit helaas..

Volgens Iek binnenkort solo vliegen... Iiiiiiieeeks! ;-)

1 Comments:

Blogger Rob said...

Mobieltje gebruiken in het vliegtuig, foei ;)

Succes met je First Solo!!

Grtz

Rob

29/6/05 22:59

 

Een reactie posten

<< Home